TEL / FAX : 0369.80.77.66  OFERTE 0741.47.93.32  VANZARI 0771.46.25.00   SERVICE : 0740.84.45.22

Instructiuni - =ICEBERG SRL=Camere frigorifce|Vitrine frigorifce|Agregate frigorifice|Compresoare frigorifice|Aer conditionat
Instructiuni

Instructiuni (3)

Instructiuni sisteme frigorifce

Compresoare de 1 / 5 HP și mai mari, în general, au nevoie de racire fortata cu aer(sau un radiator de ulei) pentru a răci motorul electric și gazul de evacuare, pentru a menține fiabilitatea în special în medii calde. Temperatura gazului  de refulare depinde de condițiile de funcționare (de exemplu, presiune, randamentul gazului ,temperatura) si fluxul de aer. Peste o anumită capacitate (aproximativ 1,5 CP), gazul de aspirație răcește în principal, compresorul: pe aceste gaze modele de aspirare sunt responsabile pentru 85% din răcire. Prin urmare, este important să se controleze supraîncălzirea atunci când nu există nici un flux de aer. În unele cazuri, compresorul poate fi izolat atunci când supraîncălzirea  la compresor este scăzută și nu există nici un lichid prezent. În acest caz, este absolut necesar ca un presostat de siguranță să fie montat pentru a opri compresorul dacă aspirația crește supraincalzirea din cauza unei erori a sistemului. (De exemplu, scurgeri de agent frigorific, insuficiență supapa de expansiune). În cazul în care cele mai rele condiții de funcționare sunt cunoscute, se recomandă să se măsoare doi parametri care afectează în mod direct fiabilitatea compresorului lui: temperatura înfășurărilor motorului și temperatura de evacuare care se referă în mod direct la temperatura la supapa de refulare. temperaturii motorului Lăsați aplicația oprit peste noapte sau pentru o perioadă echivalentă într-o temperatură constantă (mai mult pentru mare compresoare de capacitate). Se măsoară rezistența la înfășurarea R1 la acest t1 temperatura motorului. Executați aplicația în condiții mai dificile previzibile, opriți aparatul și se măsoară imediat nouă rezistență R2. T2, temperatura poate fi ușor calculată folosind următoarea ecuație: temperatura de refulare Alămiți un termocuplu pe 5cm conductei de refulare din compresor și izolați pentru o lungime de 10 cm. În cel mai rău condiții previzibile, temperatura nu trebuie să depășească următoarele valori: AZ / THB: 135 ° C AEZ / AE: 127 ° C AJ (CAJ - TAJ): 135 ° C FH (TFH) / AH (tah): 143 ° C TAG / cafenie: 143 ° C RK (TRK) / RG: 127 ° C Trebuie să iei în considerare faptul că un condensator cu praf induce temperaturi mai mari. Apoi, vă sfătuim să luați o măsuri de marjă de siguranță sau sistem ia în conformitate cu un condiții de condensator cu mult praf.
Conectarea instalației / conductelor de conectare Înainte de a instala compresorul sau unitatea de condensare, verificați dacă sistemul de refrigerare este curat și uscat. - taierea tevilor si indoirea cu atenție, în scopul de a preveni intrarea prafului și a așchiilor contaminarea sistemului. Nu utilizați niciodată un ferăstrău pentru a tăia conductele și  folositi un instrument de îndoire a diametrului corect pentru a evita deteriorarea conductei. - La instalarea unui compresor nou într-un sistem existent,  filtrul deshidrator pe conducta de lichid trebuie să fie înlocuit. Ar trebui montate întotdeauna înclinat în direcția fluxului de fluid. - În cazul în care compresorul este înlocuit din cauza arderii , un filtru deshidrator special ar trebui să fie instalat în conducta de aspirație. În cazul în care arderea este cauzată de un rotor blocat majoritatea contaminării va fi în interiorul compresorului în sine, iar filtrul poate fi eliminat după 1 sau 2 ore de functionare. - În cazul în care ardrea  apare în timp ce compresorul funcționează, urme de nămol sau ulei ars pot fi vizibile în interiorul liniei de evacuare și, în unele cazuri, în conducta de aspirație. Valva de expansiune, ventilul cu patru căi sau orice alte valve electronice montate trebuie să fie înlocuite sau curățate cu grijă. Filtre deshidratoare  în ambele linii de lichid și de aspirație trebuie  înlocuite de mai multe ori.   Iceberg srl  recomandă utilizarea conexiunilor brazate în loc de conexiuni evazate pentru a preveni scurgerea. Lipirea trebuie realizată cu ajutorul unui gaz inert (de exemplu azot la timp de 5 până la 7 litri pe minut) pentru a preveni formarea oxizilor în interiorul sistemului de conducte. Acest lucru este valabil mai ales pentru compresoare încărcate cu uleiuri sintetice (de exemplu, POE, PVE) și akylbenzene .
Vacuumare instalatie Nu porniți niciodată un compresor dacă se află sub vid: se poate produce un arc electric (efect corona) între borne sau legatura la pământ si bobinaj. Arcul electric provoacă depuneri de carbon conductoare care pot afecta izolarea terminalului. Aceasta poatechiar distruge ijolarea cu scurgeri de gaz.. Verificați întotdeauna capacul terminalului sa montat în mod corespunzător. Nu efectuați un test de siguranță electrică atunci când compresorul se află sub vid. Același fenomen descrisînainte de a putea să apară. Incărcare Sistemul trebuie să fie încărcat numai cu agentul frigorific corespunzător, indicat pe plăcuța de identificare a compresorului. - Atunci când se utilizează agenți frigorifici azeotropi (agenți frigorifici puri) încărcarea poate fi efectuată în faza de vapori pe conducta de aspirație sau în fază lichidă pe conducta de lichid între condensator și filtrul deshidrator. - Cu agenți frigorifici non-azeotropici (amestecuri) de încărcare trebuie să fie efectuată doar în faza lichidă, în scopul de a păstra proporțiile corecte ale amestecului. Atunci când încărcarea în faza de vapori în conducta de aspirație, este recomandabil să se rupă vidul prin încărcare înceata, până când presiunea din sistem ajunge la 4 până la 5 bari, cu R22, R404A (R507) sau aproximativ 2 bar cu R12 și R134a. Pornire Înainte de a porni compresorul verifică dacă: - Toate supapele de pe compresor sau unitatea de condensare sunt deschise -Instalatia electrica este corect realizata (releu, protector și condensator)  - Tensiunea de alimentare este corectă și cablurile de alimentare sunt suficiente pentru a evita o cădere de tensiune mare - Releul de pornire (montat într-o cutie electrică separată) este în poziție verticală. Continua încărcarea încet, până la atingerea cantității de încărcare recomandată de producător sau până în funcțiune  

NOUTATI ICEBERG

Dorim sa va informam ca in curand vom finaliza noul nostru showroom cu produse frigorifce si climatizare.Produse in stoc!Preturi bune!

ADRESA MAGAZIN

Adresa noului magazin cu program 9-17 de Luni pana Vineri este: Sibiu str.Calea Dumbravii Nr 135. Va asteptam!

|camere frigorifice | vitrine frigorifice | aer conditionat | climatizare | sibiu|